Sveikata

Kraujo skystinimas naminėmis priemonėmis

Niekam nėra paslaptis, kad vieni žmonės turi vienokią sveikatos problemą, o kiti – kitokią; vieni turi daugiau ligų, o kiti – mažiau… Tad ir aš turiu tų sveikatos bėdų, viena iš jų, tai kraujo tirštėjimas. Laimei tai būna ne dažnai, bet kai patirštėja kraujas, tai pradeda skaudėti galva, atsiranda jausmas lyg kažkas spaustų smilkinius, arba atsiranda tvinkčiojimas smilkinių srityje, būna ir taip, kad širdutė ima stipriai plakti. Jausmas tikrai nėra malonus.
Paskaitinėjusi internete apie kraujo sutirštėjimą dalinuosi su Jumis rasta internete informacija apie kraujo skystinimą naminėmis priemonėmis, nes taip galima išvengti begalės cheminių vaistų. Tai tikrai naudinga Jūsų sveikatai informacija.

Kraujo skystinimas naminėmis priemonėmis

Pernelyg tirštas kraujas dažniausiai vargina sergančiuosius širdies ir kraujagyslių ligomis. Kraują suskystinti galima ne tik tabletėmis, bet ir vartojant: vaisių, daržovių bei vaistinių augalų, kurie taip pat skystina kraują.

TINKAMAS MAISTAS
Kraują skystina svogūnai, česnakai, kviečių gemalai, salierai, pomidorai, avokadai, aitriosios paprikos, ganivų lapai, morkos, liepų medus. Tirštą kraują skystina produktai, kurių sudėtyje yra kumarino bei natūralių citrinų ir salicilo rūgščių.
Tarptautinė kardiologų draugija žmonėms, kurių kraujas pernelyg tirštas, pataria valgyti šių maisto produktų: paukštienos (be odelės), liesos jautienos, žuvų, jūrų gėrybių, lieso pieno produktų, daržovių (aguročių, patisonų, moliūgų, baklažanų, kopūstų, špinatų, žaliųjų pupelių, salotų, agurkų), grikių, avižinės košės, apdžiūvusios duonos su sėlenomis.
Šiems žmonėms taip pat patariama valgyti šviežių ar virtų aviečių, gervuogių, žemuogių, vyšnių, slyvų, spanguolių, bruknių, raudonųjų ir juodųjų serbentų, šermukšnių, greipfrutų, apelsinų, vynuogių, abrikosų ir gerti šių uogų bei vaisių sulčių.
Pavasarį, vasarą ir rudenį į šviežių daržovių salotas patariama įberti jaunų šviežių paprastųjų garšvų lapų.
Vietoj kavos geriau gerti kakavos.
Patariama mažiau valgyti maisto produktų, kurie skatina kraujo krešėjimą: riebios mėsos, sojų produktų, ankštinių kultūrų, raudonųjų burokėlių, paprikų, ridikų, ropių, aronijų, bananų, krapų, petražolių, blakinių kalendrų, baltųjų ryžių, bulvių, makaronų gaminių. Kurį laiką reikėtų visiškai atsisakyti gyvulinių riebalų, riebios mėsos, kondensuoto pieno, grietinėlės, kiaušinių, fermentinių sūrių, rūkytų, sūdytų ir marinuotų produktų, saldumynų, šokolado ir miltinių patiekalų.

NAUDINGIEJI PRIESKONIAI
• Imbierai – senieji indų prieskoniai, kurių sudėtyje esantys eteriniai aliejai skystina kraują, gerina jo takumą. Šių aliejų cheminė sudėtis bei poveikis labai panašūs į aspiriną. Be to, imbierai stiprina imunitetą, gydo galvos smegenų kraujotakos sutrikimus, skatina virškinimą ir normalizuoja skydliaukės veiklą. Imbierai tinka daržovių, mėsos patiekalams bei kepiniams gardinti. Galite vartoti imbierų arbatos: porą imbierų griežinėlių arba šaukštelį tarkuotos šaknies užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 10 minučių prisitraukti, paskui nukoškite. Tokios arbatos išgerkite kasdien po 3 puodelius.
• Aitriosiose paprikose yra kap-saicino, kuris mažina kraujo krešumą ir gerina kraujotaką. Paprikų miltelius vartokite kaip prieskonius, kuo dažniau valgykite šviežių salotų su paprikomis.

GYDOMOSIOS ARBATOS
• Gerkite žaliosios arbatos, nes ji mažina kraujo krešumą, cholesterolio perteklių, neleidžia atsirasti ir daugintis vėžinėms ląstelėms. Geriant žaliosios arbatos padaugėja gerojo cholesterolio, valančio kraujagyslių sieneles. Be to, žalioji arbata mažina padidėjusį kraujospūdį. Žaliosios arbatos teigiamas poveikis geriausiai atsiskleidžia tada, kai jos geriama valgant. Patariama kiekvieną kartą valgant išgerti po nedidelį puodelį žaliosios arbatos. Per dieną naudokite tik vieną sausos arbatos pakelį, ryte plikykite jį pirmą, per pietus – antrą, o vakare – trečią kartą. Taip kofeino kiekis joje vakarop vis mažės, ir vakare užmigti bus visai nesunku. Žaliąją arbatą ruoškite taip: užvirkite vandens ir palikite 5 minutėms ataušti. Į puodelį (apie 150 ml) įberkite nubrauktą šaukštelį arbatžolių ir užpilkite vandeniu. Po 2-3 minučių jau galima gerti. Arbata bus kvapesnė ir skanesnė, jei plikysite ją pašildytuose puodeliuose. Arbatą išgerkite, o lapus palikite puodelyje (jų nereikia netgi maišyti). Arbatą užplikyti galite dar 2 kartus. Plikant antrą ir trečią kartą pakanka palaikyti 1-2 minutes, nes arbatžolės jau būna prisitraukusios vandens.
• Iš geltonųjų blindžių “kačiukų” paruošta arbata skystina kraują ir yra gera infarkto bei insulto profilaktikos priemonė: šaukštelį blindžių “kačiukų” užpilkite puodeliu verdančio vandens, palikite trumpam prisitraukti, paskui nukoškite ir išgerkite. Arbatos gerkite vieną kartą per dieną.

VEIKSMINGIEJI GELTONŽIEDŽIAI BARKŪNAI
Kraują veiksmingai skystina geltonžiedžiai barkūnai, nes jų žolėje gausu kumarino. Kraujo krešėjimą mažina ir šie augalai: baltieji gluosniai (malta žievė ir lapai), žemuogės, avietės, ąžuolų ir drebulių žievė, kaštonai, paprastosios garšvos, žliūgės, pelkinės vingiorykštės, plačialapių gysločių lapai, kiaulpienių ir bijūnų šaknys.
• Geltonžiedžių barkūnų antpilas: 2 šaukštus susmulkintos geltonžiedžių barkūnų žolės su žiedais suberkite į termosą ir užpilkite stikline verdančio vandens. Palikite4valandas nusistovėti, paskui nukoškite. Gerkite šilto antpilo po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
Geltonžiedžių barkūnų antpilo galite pasigaminti taip: šaukštą susmulkintos geltonžiedžių barkūnų žolės užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite valandą nusistovėti, paskui nukoškite. Gerkite po penktadalį stiklinės 2-3 kartus per dieną pusvalandį prieš valgį.
Gerkite barkūnų antpilo kasdien mėnesį, padarykite 10 dienų pertrauką ir gydymą vėl pakartokite.

VAISTINIŲ AUGALŲ ANTPILAI
• Kiaulpienių šaknys skystina ir valo kraują, todėl yra gera priemonė nuo padidėjusio kraujo krešėjimo: šaukštelį susmulkintų kiaulpienių šaknų užpilkite stikline šalto virinto vandens ir palikite per naktį prisitraukti. Ryte pakaitinkite iki virimo, paskui nukoškite. Antpilą padalykite į lygias dalis ir išgerkite gurkšneliais pusvalandį prieš pusryčius ir pusvalandį po jų. Be to, kiaulpienių šaknys gerina virškinimą, tonizuoja. Antpilas skatina prakaito ir šlapimo išsiskyrimą, todėl, jei vartojate kiaulpienių šaknų antpilo, gerkite daugiau skysčių.
• Kraujui skystinti, tromboflebitui gydyti bei šių ligų profilaktikai galite vartoti obuolių: 3 obuolius (geriausia antaninius) užpilkite litru verdančio vandens, indą šiltai apriškite ir palikite 4 valandas nusistovėti. Paskui obuolius tame pačiame skystyje sutrinkite ir nukoškite per sietelį. Gerkite šio antpilo po ketvirtadalį stiklinės 2 kartus per dieną – ryte prieš pusryčius ir vakare prieš miegą. Prieš gerdami į antpilą įdėkite šaukštelį medaus.

Iš interneto platybių

Dalintis:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *